Veel gestelde vragen

Wat kost het?

Vul de calculator in en je ontvangt binnen enkele seconden een overzichtelijk kostenplaatje. Tijd voor een officiële offerte? Met een druk op de knop heb je de officiële offerte nog vandaag in je mailbox. Helderder kan het niet.

Wat verwacht Filans van mij?

Wil jij je financiële administratie laten verzorgen door Filans? Dat gaat bijna vanzelf. Het enige wat je moet doen is je gegevens digitaal aanleveren. Dat kan met een scanapparaat of met je smartphone. Heb je inkomende of uitgaande facturen? Contantbonnen of belastingformulieren? Je haalt alles door de scanner/smartphone, waarna je ze naar Filans mailt. Filans verzamelt alle documenten en verwerkt ze tijdig in de verplichte aangiftes.

Moet ik ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel?

Ja, om je administratie te laten uitvoeren door Filans moet je ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.

Hoe betaal ik?

Je ontvangt elk kwartaal een factuur voor het bedrag dat we van tevoren met je hebben afgesproken. Die kun je zelf overmaken of je kunt kiezen voor automatiche incasso. Kies je voor dit laatste dan ontvang je een korting.

Kan ik de administratie ook zelf komen langsbrengen?

Alhoewel het uitgangspunt is dat we zoveel mogelijk digitaal doen is het natuurlijk ook mogelijk je spullen langs te komen brengen. We helpen je dan met het digitaliseren van je administratie.

Ik heb een offerteberekening gemaakt en jullie zijn veel goedkoper, hoe kan dat? 

Waarschijnlijk zit je nu bij een accountantskantoor, terwijl dat helemaal niet nodig is. De kostenstructuur van zo’n accountantskantoor is veel hoger, omdat ze ingericht zijn voor met name grote bedrijven. We weten nu natuurlijk niet of jouw bedrijf een accountantsverklaring vereist, maar vaak blijkt dat niet zo te zijn. Neem contact met ons op, dan kunnen we samen bepalen wat wij eventueel voor je kunnen betekenen. 

Ik wil graag een persoonlijk gesprek kan dat?

Je boekhouding uit handen geven is niet zomaar wat. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in je administrateur. Vandaar dat wij bij Filans altijd bereid zijn tot een persoonlijk gesprek. Het geeft jou de gelegenheid ons te leren kennen, te zien hoe wij werken en zo te kijken of we bij elkaar passen. Als je ons eenmaal wat beter kent groeit dat vertrouwen vanzelf. Dit geldt overigens niet alleen bij de kennismaking, maar een persoonlijk gesprek kan altijd, ook als we elkaar al langer kennen. Laat het ons gewoon weten als je daar behoefte aan hebt. 

Ik ben starter, kunnen jullie wat voor mij betekenen?

Je bent net begonnen met ondernemen. Dat is altijd een spannende tijd met veel dingen die nog uitgezocht moeten worden of waar je meer van wil weten. Filans wil je daar graag bij helpen. Omdat de verplichtingen voor een adminstratie nogal kunnen verschillen per soort bedrijf of bedrijfsvorm is het het makkelijkst als je gewoon contact met ons opneemt. Dan kunnen we het best samen bekijken wat we voor je kunnen betekeken.

Helpen jullie bij overstappen?

Jazeker! Wij helpen je graag bij het overstappen. Afhankelijk van de periode waarin je overstapt kunnen we zelfs vaak een speciale aanbieding voor je regelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gratis verwerken van de afgelopen kwartalen van dit boekjaar als je dit en volgend boekjaar met ons verder gaat. Verder leggen wij contact met je huidige administrateur en zorgen wij voor een soepele overgang. 

Ik heb een kennis die ook naar Filans wil, wat is mijn voordeel?

Als je via een bestaande relatie van ons binnenkomt kunnen we vaak een leuke prijsafspraak maken voor zowel jou als je kennis. Voor wat hoort wat toch?

Hebben jullie ook een kantoor? 

Wij hebben zeker een kantoor. We zijn ook bezig met uitbreiding van onze vestigingen zodat het goed mogelijk is dat we in je buurt zitten, Kom gerust eens langs, maak wel even eerst een afspraak, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat!

Ik heb een belastingcontrole, hoe ondersteunen jullie mij hierbij

Leuker kunnen we het niet maken. We weten het allemaal. Maar als de belastingsdienst voor een controle langskomt helpen wij je natuurlijk ook. We nemen van te voren door wat de belangrijkste zaken zouden kunnen worden ook tijdens de controle kun je op ons rekenen. We komen er gewoon bij zitten zodat we je meteen kunnen ondersteunen bij de mogelijke vragen die de belastingsdienst voor je heeft.

Zitten jullie ook op social media?

We zitten in ieder geval op facebook. We willen graag samen met jullie als onze klanten bekijken hoe we jullie het best kunnen bereiken en waar jullie behoefte aan hebben. Laat ons dat ook vooral weten, dan zorgen wij dat we dat ook gaan regelen.

Kan ik ook met mijn telefoon scannen?

Jazeker, veel klanten maken hier al gebruik van. Kijk ook maar eens naar onze demo. Eigenlijk maakt het ons niet uit hoe je het digitaliseert, als het maar digitaal bij ons terecht komt. We zijn nog aan het bekijken of we hiervoor een Filans App ter beschikking gaan stellen.

Kan ik korting krijgen?

We verlenen zowieso altijd korting bij automatische incasso. Verder hebben we regelmatig acties als je overstapt naar ons of als je een nieuwe klant voor ons aanbrengt. Het hangt natuurlijk ook af van het dienstenpakket dat je bij ons afneemt. Wil je vaak persoonlijke begeleiding of niet bijvoorbeeld. Daarom proberen we samen te kijken wat er het beste bij je past.

Is automatische incasso verplicht?

Nee, als je echt niet wil kan je ook zonder automatische incasso bij ons terecht. Maar je krijgt wel korting als je toch kiest voor automatische incasso.

Werken jullie samen met andere partijen?

Jazeker. Bijvoorbeeld op het gebied van belastingadviezen en voor de wat grotere organisaties werken we samen met Administratiekantoor Paray en collega’s uit ons eigen netwerk. Eigenlijk weten voor al je vragen wel een oplossing. Als we het bij Filans zelf niet kunnen, of we vinden dat een ander bedrijf je beter kan helpen kunnen we je altijd in contact brengen met collega’s die we zelf ook vertrouwen.

Voor al onze systemen werken we trouwens samen met Unit4.

 Hoe transparant zijn jullie?

Wij willen graag volledig transparant zijn. Als je iets wil weten, en we kunnen het met je delen, dan delen we het ook met je. Maak gerust een afspraak en kom langs of bel ons.

Ik heb een hele andere vraag... 

Staat je vraag hier niet bij? Of wil je gewoon meer weten? Dat kan altijd! Neem contact met ons op, maak een afspraak en kom gewoon langs. De koffie of thee staat klaar, we ontvangen je graag.

Hoe werkt het?

Filans Video

 

TESTIMONIAL

Direct Contact